Hoe een radiator te converteren?

0 Comments

radiator conversie

Hoe een radiator te converteren?

Veel Britse auto's hebben koelingsproblemen, maar een simpele radiatorombouw kan dit oplossen. Er is geen speciaal gereedschap nodig of nieuwe gaten boren. U kunt een oude radiator eenvoudig en veilig ombouwen en met de juiste zorg krijgt u bevredigende resultaten. Het ombouwproces van de radiator kan vier tot acht weken duren. Dit proces kan het beste worden gedaan door een monteur of een gekwalificeerde elektricien. Controleer voordat u begint het merk en model van uw auto.

Als uw VW een luchtgekoelde carrosserie heeft, moet u mogelijk uw oude stoom- of waterverwarmingsradiatoren ombouwen tot elektrische radiatoren. Dit is niet moeilijk en vereist weinig aanpassingen. Het enige wat u hoeft te doen is overleggen met een deskundige op dit gebied. De eerste stap is het berekenen van de stralingscapaciteit van uw bestaande radiatoren. U kunt ook een foto maken van de originele radiatoren en deze naar ECORAD sturen.

Nadat u de totale luchtstroom heeft berekend, kunt u de hoeveelheid warmteverlies bepalen. Om dit te doen, moet u de huidige straling meten om de hoeveelheid vierkante meters Equivalente Directe Straling (EDR) die het produceert te berekenen. U zult rekening willen houden met het frontale gebied van de nieuwe radiator, dat meestal veel groter is dan de oude. Nadat je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het vervangen van de oude radiatoren en je huis efficiënter verwarmen.

Meer informatie: https://123ombouw.nl

Tags: